ZorgMies Mierlo: ‘Week tegen Eenzaamheid 2020’

weektegeneenzaamheid

In de week van 1 t/m 8 oktober is het de ‘Week tegen Eenzaamheid’. In deze week staat het maken van verbinding, ontmoetingen en het leggen van contact centraal. Thema’s die ook terugkomen in de werkwijze van ZorgMies. Het is daarom ook dat wij als ZorgMies Mierlo-Geldrop-Nuenen in deze week graag aandacht schenken aan dit thema middels kleine initiatieven. Lees hieronder welke initiatieven er zijn en hoe je hier iemand voor op kan geven!

Muziek-route
Muziek verbindt als geen ander! Daarom kun je nu iemand opgeven voor een persoonlijke serenade aan de voordeur door Irma Martens en Erica Wessels. Op gepaste afstand zullen zij uw dierbare toezingen met twee verschillende nummers. Heeft u zelf een speciaal lied in gedachte? Het is ook mogelijk om vooraf verzoeknummers door te geven. Er is een max. aantal personen mogelijk per middag.

Data:
Geldrop:
Vrijdag 2 oktober tussen 13.00 – 15.30uur
Mierlo:
Maandag 5 oktober tussen14.00 – 16.30uur

Bloemenactie
Een bloemetje maakt een huis altijd vrolijker! Daarom kun je nu iemand opgeven om een persoonlijke bloem aan te bieden. Laat in een mailtje weten dat je graag een bloem wilt bestellen en voor wie. De bloem is dan op vaste momenten op te halen, zodat u deze zelf (i.v.m. de Corona) kunt aanbieden aan uw dierbare.

Ophaaldata:
Zaterdag 3 oktober tussen 11.00 – 13.00uur
Maandag 5 oktober tussen 18.00 – 20.00uur

Tekeningen
We hebben gezien in de Coronatijd hoe fijn het was voor onze eenzame ouderen om een mooie tekening of kaart te ontvangen van iemand, ook al kenden zij elkaar niet. Daarom wil ZorgMies dit initiatief graag opnieuw leven in blazen. Door een samenwerking op te zoeken met basisscholen in de gemeenten zullen we een mooie verzameling tekeningen ontvangen van de kinderen. Deze zullen we gedurende de ‘Week tegen Eenzaamheid’ random verspreiden onder de ouderen in onze gemeenten, denk aan seniorenwoningen of verzorgingsflats. Is er iemand die we niet mogen overslaan? Laat het ons weten!

Aanmelden
Heeft u iemand in gedachte voor één van bovenstaande initiatieven? Geef diegene dan op door het sturen van een mailtje naar mierlo@zorgmies.nl. Vindt u het fijner om te bellen, dat kan op 06-83989437. Aanmelden kan t/m 30 september.

Lees meer over ZorgMies

Update: Coronavirus

1 maart 2020

Nederland is in de ban van het coronavirus. Wij begrijpen dat de crisis rondom het...

Lees meer →

Drie nieuwe ZorgMies vestigingen

1 juni 2020

ZorgMies Nederland is trots! Drie ambitieuze ondernemers starten een nieuwe vestiging. Vanaf 1 juli 2020...

Lees meer →

Overbelaste mantelzorger? Doe de mantelzorgtest!

2 juli 2020

Als mantelzorger van een ouder of kind krijgt u vaak een hoop op uw bord....

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp