Mantelzorgen is zwaarder dan je denkt. ZorgMies helpt

ZorgMies Amsterdam-Amstelveen biedt ondersteuning in Amsterdam en Amstelveen aan senioren en gezinnen

Veel mantelzorgers zijn overbelast door de combinatie van de zorg voor een familielid en een eigen gezinsleven. Uit onderzoek van de Gezondheidsmonitor Amsterdam (AGM) blijkt dat 1 op de 7 mantelzorgers (14%) in Amsterdam zwaarbelast of overbelast is. Dat zijn circa 10.000 Amsterdammers. Want ineens de zorg op je nemen voor je moeder of schoonvader? Daar komt in de praktijk vaak meer bij kijken dan je zou verwachten. Naast het bieden van de noodzakelijke zorg is er dan vaak geen tijd om nog even te kletsen en te luisteren. Om dit te verbeteren zijn Marrit Akkerman, Simone Born en Annebel Wegdam ZorgMies Amsterdam & Amstelveen gestart.

Wat we doen?
“ZorgMies biedt ondersteuning aan mensen die extra hulp kunnen gebruiken, jong en oud, door één vast contactpersoon. Het gaat hier om samen boodschappen doen en koken, het begeleiden naar een ziekenhuisbezoek of gewoon een gezellig praatje”, vertelt Simone. “Vaak zijn wij een aanvulling op de reguliere thuiszorg en de kosten kunnen veelal betaald worden uit een persoonsgebonden budget als er dementie is geconstateerd of als een familielid langdurige zorg nodig heeft”. 

Persoonlijk contact
“Dat persoonlijke contact met mensen – en écht iets kunnen betekenen voor iemand – daar doen wij het voor. Hoe belangrijk goede zorg en aandacht is, weten wij uit eigen ervaring bij onze moeders, beide gediagnosticeerd met dementie”, leggen Annebel en Marrit uit. Wij zochten aanvullende zorg zoals wij het zelf ook willen geven aan onze moeders. Dat betekent écht de tijd nemen. In ons werk zijn verbinding en organiseren altijd belangrijke aspecten geweest.” “Iets kunnen betekenen voor een ander, dat was wat wij misten”. 

ZorgMies maakt het leven leuker
Nederland telt 2,9 miljoen mensen van 65 jaar en ouder. Meer dan de helft van hen is alleenstaand en vaak eenzaam. “Niemand hoeft eenzaam te zijn”, is de overtuiging van ZorgMies. “Er zijn genoeg mensen die het heerlijk vinden om ouderen een leuke dag te bezorgen. Er moet een klik zijn, een gevoel van vriendschap. Hier zorgen wij voor doordat wij voor iedere cliënt een perfecte match zoeken. Onze mantelzorgondersteuners hebben levenservaring, inlevingsvermogen en bieden een luisterend oor. Zo maakt de ZorgMies het leven voor heel veel ouderen, net wat leuker!

Over ZorgMies
ZorgMies Amsterdam-Amstelveen is een nieuwe vestiging van ZorgMies Nederland, een landelijke organisatie met ruim 40 vestigingen, gespecialiseerd in particuliere mantelzorgondersteuning. ZorgMies wil ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. “Denken in oplossingen en niet in problemen” is onze filosofie.

Meer informatie?
Telefoon:  020 – 22 59 411
E-mail: amsterdam-amstelveen@zorgmies.nl

Lees meer over ZorgMies

Webinar: Muziek, Blij Brein & Dementie

20 mei 2021

Muziek heeft soms een wonderbaarlijke uitwerking op je naaste met dementie. Als je naaste bijvoorbeeld...

Lees meer →
Gratis Webinar De Vrolijke Mantelzorger

Webinar: ‘De Vrolijke Mantelzorger’

07 apr 2021

Zorg bieden aan je naasten is erg dankbaar, maar het kan ook heel zwaar zijn....

Lees meer →
Webinar Introductie dementie

Webinar: Introductie Dementie

31 mrt 2021

Wat is dementie en wat zijn de risicofactoren? Dr. Naomi Dongelmans is als huisarts deskundig...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp