Maak kennis met Betty van Lith

vught-zorgmies-betty

“Ik begreep eerst maar niet dat ma niet ‘blij’ was met de 2x-daagse bezoeken vanuit de thuiszorg”zegt Betty van Lith (1966). “Ma keek immers zo uit naar iedere visite welke in haar eenzame momenten voor een welkome afleiding zorgden. Pas later snapte en ervaarde ik dat de hoeveelheid andere gezichten en bliksembezoekjes hier debet aan waren. Inclusief het gegeven dat ze nooit precies wist wanneer ze kwamen en er dus op moest gaan zitten wachten. Geen verwijt aan de dames van de thuiszorg! Het is de realiteit dat ze helaas niet met één vast gezicht en met meer tijd een ‘echt maatje’ kunnen bieden.

Hoe graag had ik ma vanaf het begin de inzet van een ZorgMies gegund…. Een maatje die persoonlijke, betrokken en zorgzame aandacht geeft en hulp bij alle kleine dagelijkse dingen of om gewoon gezellig samen op pad te gaan. Iets waar wij als kinderen door werk en/of wonen op afstand, niet genoeg in konden voorzien. Met de opname van pa een jaar eerder in een zorginstelling nog helder op het netvlies, probeerde ma er alles aan te doen om aangenaam in haar eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

In 2016 werd ik door een reorganisatie bij een financiële dienstverlener boventallig. Na 29 jaar in vijf verschillende managementfuncties kwamen we samen tot de conclusie dat mijn zakelijke uitdaging elders lag. Een (achteraf) welkome periode van bezinning brak aan waarin ik ‘dichter bij mezelf’ ben gekomen. In mijn zoektocht werd snel duidelijk dat ik de verschuiving wilde maken van de ‘harde zakelijkheid’ naar een meer sociaal-maatschappelijke omgeving. Vanuit mijn opgedane brede werkervaring was ik op zoek naar de match met de vaardigheden vanuit mijn hart. Ik ben een ‘enthousiaste spin in het web’ in een klantgerichte, ondernemende en dienstverlenende omgeving. Daarnaast ben ik een natuurlijk netwerker en bruggenbouwer, een mensen-mens.

Zorg aan huis
In het gesprek met Jeannette Kooiman en Margriet Melles, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats! Dat was vanuit Zwijndrecht naar Vught een terugrit vol adrenaline en extase; ik ging deel uitmaken/een bijdrage leveren aan de prachtige doelstellingen van ZorgMies Nederland! Voor mij betekent dit vanuit het ‘centrum Vught’ de regio “De Meierij”* te laten kennismaken met een laagdrempelige instap ten behoeve van voorkomen maatschappelijk isolement en het verhogen van de kwaliteit van leven. Het vertalen van een zorgbehoefte naar een passend advies voor zorg aan huis. Inzet van prettig, professioneel gezelschap met aandacht en ondersteuning in uw eigen vertrouwde woonomgeving omdat een ieder er toe doet!”

Voor meer informatie:
T   073 – 78 20 255
E   vught@zorgmies.nl

Lees meer over ZorgMies

ZorgMies Mierlo: ‘Week tegen Eenzaamheid 2020’

21 september 2020

In de week van 1 t/m 8 oktober is het de ‘Week tegen Eenzaamheid’. In...

Lees meer →

Wat betekent een tweede coronagolf voor de mantelzorg?

1 augustus 2020

In maart werden er in Nederland maatregelen genomen om de verspreiding van coronavirus te beperken....

Lees meer →

Gratis mantelzorgtas voor mantelzorgers

21 september 2020

Ben jij mantelzorger en is jouw bordje overvol? En wat kan er van jouw bordje...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl