Maak kennis met Betty van Lith

Mantelzorgondersteuning en ouderenzorg in de regio Vught De Meierij

“Ik begreep eerst maar niet dat ma niet ‘blij’ was met de 2x-daagse bezoeken vanuit de thuiszorg”zegt Betty van Lith (1966). “Ma keek immers zo uit naar iedere visite welke in haar eenzame momenten voor een welkome afleiding zorgden. Pas later snapte en ervaarde ik dat de hoeveelheid andere gezichten en bliksembezoekjes hier debet aan waren. Inclusief het gegeven dat ze nooit precies wist wanneer ze kwamen en er dus op moest gaan zitten wachten. Geen verwijt aan de dames van de thuiszorg! Het is de realiteit dat ze helaas niet met één vast gezicht en met meer tijd een ‘echt maatje’ kunnen bieden.

Hoe graag had ik ma vanaf het begin de inzet van een ZorgMies gegund…. Een maatje die persoonlijke, betrokken en zorgzame aandacht geeft en hulp bij alle kleine dagelijkse dingen of om gewoon gezellig samen op pad te gaan. Iets waar wij als kinderen door werk en/of wonen op afstand, niet genoeg in konden voorzien. Met de opname van pa een jaar eerder in een zorginstelling nog helder op het netvlies, probeerde ma er alles aan te doen om aangenaam in haar eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

In 2016 werd ik door een reorganisatie bij een financiële dienstverlener boventallig. Na 29 jaar in vijf verschillende managementfuncties kwamen we samen tot de conclusie dat mijn zakelijke uitdaging elders lag. Een (achteraf) welkome periode van bezinning brak aan waarin ik ‘dichter bij mezelf’ ben gekomen. In mijn zoektocht werd snel duidelijk dat ik de verschuiving wilde maken van de ‘harde zakelijkheid’ naar een meer sociaal-maatschappelijke omgeving. Vanuit mijn opgedane brede werkervaring was ik op zoek naar de match met de vaardigheden vanuit mijn hart. Ik ben een ‘enthousiaste spin in het web’ in een klantgerichte, ondernemende en dienstverlenende omgeving. Daarnaast ben ik een natuurlijk netwerker en bruggenbouwer, een mensen-mens.

Zorg aan huis
In het gesprek met Jeannette Kooiman en Margriet Melles, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats! Dat was vanuit Zwijndrecht naar Vught een terugrit vol adrenaline en extase; ik ging deel uitmaken/een bijdrage leveren aan de prachtige doelstellingen van ZorgMies Nederland! Voor mij betekent dit vanuit het ‘centrum Vught’ de regio “De Meierij”* te laten kennismaken met een laagdrempelige instap ten behoeve van voorkomen maatschappelijk isolement en het verhogen van de kwaliteit van leven. Het vertalen van een zorgbehoefte naar een passend advies voor zorg aan huis. Inzet van prettig, professioneel gezelschap met aandacht en ondersteuning in uw eigen vertrouwde woonomgeving omdat een ieder er toe doet!”

Voor meer informatie:
T   073 – 78 20 255
E   vught@zorgmies.nl

Lees meer over ZorgMies

Burgemeester en wethouder brengen werkbezoek aan ZorgMies

Burgemeester en wethouder brengen werkbezoek aan ZorgMies

11 feb 2021

Burgemeester Hein van der Loo en wethouder Ronald de Meij hebben woensdag 10 februari een...

Lees meer →

Belang van mantelzorg in coronatijd

09 dec 2020

Rapapapaaaaa…. We hebben iets leuks voor je. Aankomende vrijdag luidt het Groene Kruis (Noord-, Midden-Limburg)...

Lees meer →
ZorgMies Mierlo Geldrop Nuenen wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar

ZorgMies Regio Mierlo in 2021!

01 jan 2021

Vandaag bestaat ZorgMies regio Mierlo precies een half jaar. Een mooi moment om eens te...

Lees meer →

Direct hulp nodig?

Heeft u onverwachts ondersteuning nodig? Wij kunnen u vandaag nog helpen. Bel naar: 078-7820560

  078-7820560
  info@zorgmies.nl
ZorgMies Maakt het Leven Leuker, altijd een vast gezicht bij u in de buurt voor mantelzorgondersteuning en thuishulp