ZorgMies maakt het leven leuker!

Werken voor ZorgMies regio Alkmaar

Is werken met mensen je passie? 
Word je blij van een glimlach op het gezicht van een ander? 
Geeft het je voldoening een ander te helpen?
Wil je meer aandacht kunnen geven aan cliënten?
Wil je zelf zeggenschap over de cliënten die bij je passen?
 

Dan is werken voor ZorgMies wellicht iets voor jou. Met een opleiding in de zorg op minimaal niveau 3 ben je van harte welkom.

Doelgroep 
Mensen vragen me weleens hoe een dag van een ZorgMies eruit ziet, maar dat is eigenlijk niet te zeggen. Wij kijken voornamelijk of je past bij de cliënt. Onze doelgroep is van 0 tot 100 jaar, we komen thuis bij gezinnen met kleine kinderen, maar ook bij ouderen die het zonder hulp niet meer redden of ter ontlasting van de mantelzorger. Voor een beeld van de werkzaamheden kun je kijken op Dienstverlening. 
Jij geeft zelf aan welke doelgroep en welke werkzaamheden je leuk lijken en we zoeken bij voorkeur iets bij jou in de buurt. Dit gaat allemaal in overleg en zo goed mogelijk naar jouw wens. Om die wensen zo helder mogelijk te hebben, komen we eerst bij je thuis kennismaken. We leren elkaar dan een beetje kennen en we spreken je mogelijkheden door. 

Match
Als er een geschikte cliënt voor je is, kijken we in overleg of je gaat kennis maken. Deze kennismaking moet je als een tweede sollicitatiegesprek zien. Dit wordt dus nog niet betaald. Als alle lichten op groen staan, zorg je voor een VOG en ga je starten. ZorgMies heeft regelmatig contact met jou en de cliënt om te volgen of alles naar wens verloopt. Soms is het even wennen en aftasten, mensen zijn immers vaak niet gewend om zorg aan huis te hebben. Maar met goede afstemming komt het altijd goed. 

Verdiensten en verloning 
Wij verlonen via Verloning.nl. Dit is een veilige manier om zonder KvK-inschrijving je gewerkte uren aan ons te factureren. Wij werken dus niet met (vaste) contracten en je bent niet in dienst. Dit geeft je bepaalde vrijheid, maar voor mensen die op zoek zijn naar zekerheid, is dit minder geschikt. Je kunt je echter via Verloning.nl wel verzekeren tegen ziekte en werkloosheid en je kunt desgewenst pensioen, vakantieuren en -dagen opbouwen. Neem vooral een kijkje op de site en bereken in een paar minuten wat je overhoudt van ons uurloon van minimaal € 16,-. Afhankelijk van je diploma en ervaring gaat het uurloon omhoog.

Overigens is het wel zo dat wanneer je eenmaal bij een cliënt werkt, dat wekelijks terugkerende uren zijn en dat dit blijft bestaan totdat de zorgvraag verandert. 

Heb je na het lezen van bovenstaande zin om voor ons aan de slag te gaan of wil je telefonisch nog wat zaken bespreken, neem dan contact op of vult het formulier in op de site. Twijfel je nog? Laat je dan inspireren door de ervaringen onderaan deze pagina. 

Samengevat zijn dit de stappen die je doorloopt:
1. Je maakt je interesse kenbaar via het formulier 
2. Er volgt een kennismaking bij jou thuis 
3. Wij gaan zoeken naar de juiste cliënt(en)
4. Er volgt een kennismaking met de cliënt
5. Je levert een VOG aan
6. Je start bij de cliënt  
7. Eind van de maand declareer je je uren via Verloning.nl 
8. Uiterlijk de 12e ontvang je je salaris 


Ervaringen van ZorgMiesen

Astrid, 52 jaar,
Het contact met Evelien heb ik als zeer prettig ervaren en vind haar een goede matchmaker. Zelf had ik niet gedacht aan de cliënt die ik nu via ZorgMies heb, maar Evelien dacht dat dit wel zou passen. En ze heeft gelijk gekregen.

Mijn cliënt is een jongen die verstandelijk gehandicapt is met een autistisch spectrum. Hij heeft een eigen unit in de achtertuin van zijn ouders en ik zorg ervoor dat hij de dag goed besteed door komt. Ook is het belangrijk dat hij elke dag actief buiten is. Zo gaan we samen op de duofiets of we wandelen.

Bij hem kan ik mijn speelsheid en creativiteit inzetten. Ook mijn hooggevoeligheid kan ik inzetten bij hem, zodat ik goed kan invoelen wat hij nodig heeft. En ik vind het bovendien heerlijk om buiten te zijn.

Marijke, 47 jaar 
Ik werk nu een aantal maanden voor ZorgMies en dat bevalt prima. De cliënt die ik verzorg is een jongen van acht jaar waar ik elke keer weer een brede glimlach van krijg. Je neemt een stukje zorg over van de ouders zodat die zich kunnen richten op de andere kinderen en eigen werkzaamheden.  

Evelien heeft goed aangevoeld dat ik deze zorg aan kan. Op basis van mijn ervaring leek het al een goede match, maar ook de klik met het gezin is er. En dat is voor alle partijen heel prettig, ik kom namelijk letterlijk in hun leven.  

Vandaag ben ik begonnen bij een meisje van 4 jaar wat nog even aftasten is maar daar krijg ik ook een volle glimlach van. Het geeft mij veel voldoening en plezier om met deze kinderen om te gaan en ze te begeleiden waar nodig.
 

Chantal, 40 jaar
Het werken voor ZorgMies was voor mij een bewuste keuze. Ik zag in mijn werk in de huishouding dat cliënten vaak verlegen zaten om meer hulp dan alleen het doen van het huishouden, maar ik kon hen die aandacht en hulp niet schenken. Ik kom nu 2 dagen bij een mevrouw met dementie (vergevorderd) en hiermee ontlast ik haar dochter, waar zij in huis woont. 

De dagen die ik met deze mevrouw doorbreng zijn voor ons beiden een feest. Evelien heeft ons bewust gekoppeld, omdat we beiden van zingen en de natuur houden. Ik ga ook met haar  naar een koor voor mensen met dementie en dan zingen we beiden uit volle borst mee. En dat voelt eerlijk gezegd niet als werken. 

Dit komt ook door de samenwerking met Evelien. Ze neemt je wensen heel serieus en stemt alles op een professionele manier af, zonder de persoonlijke aandacht te verliezen. Super om op die manier te mogen werken. 


Diana, 52 jaar
ZorgMies is een mooie organisatie die iets, wat dan ook, voor onze medemensen doet. Je aanmelden is eenvoudig, en duidelijk. Daarna volgt een intakegesprek. Evelien is erg begaan als eigenaar van ZorgMies vestiging Alkmaar. 

Je kunt duidelijk aangeven wat je wilt, en wat je voor ZorgMies wilt betekenen. Dat kan je allemaal kenbaar maken en daarna gaat Evelien voor je aan de slag om te kijken of er een cliënt bij je matcht. Allemaal in goed overleg en met heel veel enthousiasme. Ik kan niet anders zeggen, dan top geregeld, en ga vooral zo door.