ZorgMies maakt het leven leuker!

REGIO'S

ZorgMies regio Alkmaar maakt het leven leuker!


Bij ZorgMies regio Alkmaar kunt u terecht voor niet-medische hulp en begeleiding aan huis. Dit wordt geleverd door onze zorgverleners, ook wel ZorgMiesen genoemd. Dit zijn mensen met veel (levens)ervaring en een groot hart. Zij nemen de mantelzorger graag zorg uit handen of ondernemen activiteiten samen met de cliënt. 

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een stukje fietsen (eventueel op een duo-fiets)
  • Zorgen voor huisdieren
  • Culinair bezig zijn
  • Boodschappen doen
  • Winkelen
  • Koffie drinken of lunchen buiten de deur
  • Administratie doen
  • Een (oude) hobby oppakken
  • Een museum bezoeken

Wie is ZorgMies regio Alkmaar?
ZorgMies regio Alkmaar wordt geleid door Evelien Kraakman, geboren en getogen in Heiloo. Sinds 2013 wonen zij en Jasper met hun kinderen, Yanieck en Isabel, in Alkmaar. In augustus 2019 is Evelien gestart met deze vestiging van ZorgMies. 

Evelien aan het woord: “Ik kwam dit mooie bedrijf op het spoor door een advertentie met de slogan: Wil jij helpen mantelzorgers te ontzorgen? Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt, omdat ik van dichtbij zie hoe zwaar de zorg voor een zieke geliefde kan zijn. Mijn moeder zorgt namelijk voor mijn lieve vader met Parkinson en dementie. Dat ik met ZorgMies het leven leuker én makkelijker mag maken voor deze mensen geeft mij ontzettend veel voldoening.

Dit geldt ook voor ouderen, die tegenwoordig langer thuis blijven wonen en soms eenzaam zijn. Deze eenzaamheid - door Gerard Joling & Gordon extra zichtbaar gemaakt - gaat mij aan het hart. Als klein meisje had ik al een speciaal gevoel voor hen. Ik heb uren doorgebracht in het verzorgingstehuis waar mijn moeder haar diensten vol liefde en geduld uitvoerde. Tijdens de koffieronde waren de bewoners altijd blij verrast als ik mee was met mijn moeder. Die vreugde kan ik nu brengen door het inzetten van een ZorgMies, waardoor mensen meer gaan genieten van het leven. Ik vind het fantastisch dat ik daaraan kan bijdragen.

Natuurlijk lukt dit alles alleen met lieve en toegewijde zorgverleners. Ik sta er persoonlijk voor dat iedere ZorgMies en ZorgSiem (want ook mannen zijn welkom in dit mooie vak) met veel plezier naar hun cliënt gaan, iedere dag opnieuw! Uiteraard werken we alleen met de meest ervaren zorgverleners. ZorgMies regio Alkmaar waardeert de inzet van deze toppers enorm, en dat voel je als je in ons team werkt.”

Hoe werkt ZorgMies regio Alkmaar?
Bij ons ligt de nadruk op het maken van de juiste match tussen zorgverlener en cliënt. Dit doen we door veel aandacht en tijd te besteden aan de kennismaking van zowel de zorgverlener als de cliënt. Wij willen een compleet beeld hebben van de personen in kwestie en vragen specifiek door naar hobby’s, interesses en karakter eigenschappen. Daarnaast bespreken we uiteraard wat de wensen zijn van de cliënt m.b.t. de activiteiten en begeleiding. Wat de cliënt vooral niet wenst komt uiteraard ook aan bod. Verder zetten wij vaste gezichten in op vaste tijden, waarmee de geleverde zorg persoonlijk wordt en dat draagt bij aan de kwaliteit.

Eventuele familie en/of vrienden van de cliënt spelen bij het verlenen van onze zorg een belangrijke rol. Vaak is een familielid onze contactpersoon en die betrekken we actief. Desgewenst wordt er een WhatsApp-groep gemaakt, waarin de contactpersoon op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen in de geleverde zorg. 

Wij leveren onze betaalde zorg in de gemeenten: Alkmaar, Heiloo, Bergen, Langedijk, Heerhugowaard, Castricum en Uitgeest. 

Info
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u informatie over het inzetten van onze zorg? Neem dan contact op via 06 - 51 62 36 89
of mail 
alkmaar@zorgmies.nl.

Geïnteresseerd in het werken als ZorgMies of ZorgSiem, dan verwijs ik graag naar de website voor meer informatie of voor het invullen van het inschrijfformulier. In het laatste geval nemen we binnen 2 werkdagen contact op.