ZorgMies maakt het leven leuker!

REGIO'S

ZorgMies regio Alkmaar biedt maatwerk in begeleiding, ondersteuning én zorg aan huis 


Hierdoor kunnen onze cliënten op een prettige en comfortabele manier thuis wonen en van de normale dingen in het leven genieten. U kunt denken aan oplossingen in tijdelijk of structureel verband voor:

 •   Kinderen die extra zorg en begeleiding nodig hebben
 •   Ouders die hulp nodig hebben bij de zorg voor hun kinderen
 •   Mensen die zonder hulp niet thuis kunnen wonen
 •   Mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben
 •   Mensen die te maken hebben met eenzaamheid en een maatje zoeken

 

Kinderen die extra zorg nodig hebben

Door thuisondersteuning kunnen we de zorg voor uw kind even overnemen.  De zorgverleners die wij inzetten kunnen goed omgaan met kinderen met een handicap, beperking of een chronische ziekte. Daardoor kunt u als ouder met een gerust hart deze zorg overlaten aanOuders die hulp nodig hebben bij de zorg voor hun kinderen

Wanneer u als ouder(s) hulp nodig heeft bij de zorg voor uw kind(eren) is dat al vervelend genoeg.
Door het inzetten van ZorgMies wordt u direct ontlast en kunt u voorrang geven aan de dingen
die u wel kunt of wilt doen.


 

Mensen die zonder hulp niet thuis kunnen wonen

Als uw gezondheid zodanig wordt belemmerd dat het niet lukt om bijvoorbeeld boodschappen te doen, te koken of schoon te maken, dan is hulp in huis zeer gewenst. Als uw sociale omgeving of de algemene voorzieningen deze hulp niet kunnen bieden, dan kan ZorgMies dat wel.Mantelzorgers die ondersteuning nodig hebben

De zorg voor een geliefde is iets wat vanzelfsprekend is en wat vaak bedekt is met de mantel der liefde. Toch kan dit soms een flinke tol eisen van de mantelzorger. Tevens kan de kwaliteit van leven veranderen voor zowel de zorgvrager als de mantelzorger. Extra ondersteuning hierin geeft de mantelzorger wat lucht, waardoor de zorg langer prettig blijft voor beide partijen. ZorgMies biedt deze maatwerkoplossingen.Mensen die te maken hebben met eenzaamheid en een maatje zoeken

Door grote veranderingen in ons leven, bijvoorbeeld het overlijden van een partner, is het oppakken van de dagelijkse activiteiten niet altijd zo vanzelfsprekend. Ook het ouder worden komt soms met gebreken. Een beetje extra hulp kan ervoor zorgen dat u uw leven kunt leiden waarbij u zich prettig voelt. ZorgMies biedt u die hulp op maat. Denk bijvoorbeeld aan samen een hobby uitvoeren, wandelen, (duo)fietsen, handwerken, een museum bezoeken of spelletjes doen. 

ZorgMies en ZorgSiem

Wij kennen onze zorgverleners allemaal persoonlijk en dat merkt u als cliënt. Eerst kijken wij naar de beste match tussen cliënt en zorgverlener. Veel cliënten geven aan dat de klik voor hen het belangrijkst is en dat de rest daarna volgt.

Door onze persoonlijke benadering en het directe contact, geven onze cliënten aan dat ze het gevoel hebben dat hun zorgvraag in goede handen is.Heeft u vragen of wilt u ons graag inzetten? Ik kan u direct helpen met uw wensen. ZorgMies regio Alkmaar is actief in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Heiloo, Bergen, Egmond, Uitgeest, Castricum en Limmen. 

Wilt u ZorgMies inzetten of heeft u vragen?

U kunt mij bereiken via 06 - 51 62 36 89 of alkmaar@zorgmies.nl

Voor informatie over de tarieven en bekostigingsmogelijkheden verwijs ik u naar de pagina over onze tarieven.

Heeft u interesse om voor ZorgMies te werken? Dat kan! Ook zonder specifieke opleiding zijn er voldoende mogelijkheden.
Op de pagina Werken voor ZorgMies regio Alkmaar leest u alles hierover.

Hartelijke groet,
Evelien Kraakman

Wie is Evelien Kraakman?

ZorgMies regio Alkmaar wordt geleid door Evelien Kraakman, geboren en getogen in Heiloo. Sinds 2013 wonen zij en Jasper met hun kinderen, Yanieck en Isabel, in Alkmaar. In augustus 2019 is Evelien gestart met deze vestiging van ZorgMies.
 
Evelien aan het woord: “Ik kwam dit mooie bedrijf op het spoor door een advertentie met de slogan: Wil jij helpen mantelzorgers te ontzorgen? Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt, omdat ik van dichtbij zie hoe zwaar de zorg voor een zieke geliefde kan zijn. Mijn moeder zorgt namelijk voor mijn lieve vader met Parkinson en dementie. Dat ik met ZorgMies het leven leuker én makkelijker mag maken voor deze doelgroep geeft mij ontzettend veel voldoening.

Dit geldt ook voor ouderen, die tegenwoordig langer thuis blijven wonen en soms eenzaam zijn. Deze eenzaamheid gaat mij aan het hart. Als klein meisje had ik al een speciaal gevoel voor hen. Ik heb uren doorgebracht in het verzorgingstehuis waar mijn moeder haar diensten vol liefde en geduld uitvoerde. Tijdens de koffieronde waren de bewoners altijd blij verrast als ik mee was met mijn moeder. Die vreugde kan ik nu brengen door het inzetten van een ZorgMies, waardoor mensen meer gaan genieten van het leven. 

Door mijn werk voor ZorgMies kom ik steeds vaker bij gezinnen over de vloer, waarbij de zorg voor één van de kinderen centraal staat. Deze kinderen krijgen speciale aandacht en begeleiding, waardoor de ouders ontlast worden. Wat heb ik veel bewondering voor deze ouders en wat is het mooi dat ik ook iets kan betekenen voor hen. 

Natuurlijk lukt dit alles alleen met lieve en toegewijde zorgverleners. Ik sta er persoonlijk voor dat iedere ZorgMies en ZorgSiem (want ook mannen zijn welkom in dit mooie vak) met veel plezier naar hun cliënt gaat, iedere dag opnieuw! Ik waardeer de inzet van deze toppers enorm, en dat voel je als je in ons team werkt.”