ZorgMies maakt het leven leuker!

NIEUWS SEPTEMBER 2017

FOTO'S LANGSTE LUNCHTAFEL ZWIJNDRECHT

 Fotogalerij van de foto's die op dinsdag 26 september tijdens de Langste Lunchtafel in winkelcentrum Walburg zijn gemaakt! 

Klik op de foto's om ze uit te vergroten.

Wij vonden het geweldig, dank u wel voor uw komst!

Jeannette Kooiman, Margriet Melles en Caroline van der Linde
ZorgMies Nederland

------------------------------------

 woensdag 27 september 2017, zorgmies.nl

Langste Lunchtafel in Walburg tijdens de Week tegen Eenzaamheid groot succes

"Dit is een dag met een gouden randje"

Zwijndrecht - Dinsdag 26 september organiseerde ZorgMies Nederland in Zwijndrecht samen met de winkeliersvereniging Walburg de langste lunchtafel. Wat in een paar weken tijd spontaan tot stand kwam, bleek een groot succes bij de gasten die wij aan de rijkelijk gevulde tafel mochten verwelkomen!

In drie weken tijd een lunch organiseren voor 250 mensen. Zo kort geleden ontstond spontaan het idee bij ZorgMies om iets te doen voor eenzame mensen in Zwijndrecht tijdens de Week tegen Eenzaamheid. De winkeliers van Hema, Grand Bras, Albert Heijn en Jumbo dachten mee en boden direct hun hulp aan, evenals de firma Lydison die kostenloos de tafels en stoelen leverde. Daarnaast ontvingen we van De Ronde Tafel Zwijndrecht nog een mooi sponsorbedrag, waarmee we het geluid hebben kunnen financieren. Onze dank gaat uit naar alle genoemde partijen!

Zo’n 200 mensen meldden zich aan om alleen of samen met kennissen te komen lunchen. "De reacties die we hebben gekregen, zijn hartverwarmend. We zagen veel blije gezichten, mensen die gezellig met elkaar zaten te praten tijdens de lunch en ons na afloop vertelden dat dit een dag met een gouden randje voor ze was. Daarnaast waren wij ontzettend blij met de komst van bekende Zwijndrechtenaren Justine Pelmelay en Lou Prince. Zij hebben, geheel belangeloos, een aantal mooie nummers uit hun repertoire gezongen en kregen daarmee de voetjes van de vloer!" 

Enkele reacties die in de pers verschenen: 

  • Mevrouw Nel van Gelder (81) heeft een prachtige middag. Als ze broodje en taart achter de kiezen heeft, gaat ze voorop in de polonaise. "Ik vind het erg leuk, wat mij betreft volgend jaar weer."
  • Meneer Schellenbach (88) geniet het meeste van het dansen. "Thuis zit je maar alleen." Hij is al zeven jaar weduwnaar en mist zijn vrouw nog steeds erg. "Maar hier ben ik gelukkig", zegt hij voor weer in de polonaise verdwijnt.
  • Een mevrouw (89)  die langsliep in het winkelcentrum en spontaan besloot om een broodje mee te eten: "Ik ben gewoon aangeschoven om kennis te maken met andere mensen. Ik ben niet per se eenzaam, hoor, maar vind dit wel erg leuk."

"Wij zijn vast van plan hier een jaarlijks evenement van te maken. De winkeliers van Walburg en de gemeente Zwijndrecht hebben hun medewerking al toegezegd. Daarnaast blijven we activiteiten organiseren waar wel een financiële bijdrage voor wordt gevraagd. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via: info@zorgmies.nl of bel: 078-78 20 560."

------------------------------------------

dinsdag 19 september 2017, zorgmies.nl

Lunchen tijdens de Week tegen Eenzaamheid

ZorgMies Nederland - Regio Drechtstreek organiseert Langste Lunchtafel in winkelcentrum Walburg

Zwijndrecht - Dinsdag 26 september a.s. organiseert ZorgMies Nederland in Zwijndrecht samen met de winkeliersvereniging Walburg de langste lunchtafel van 12:30 tot 14:00 uur.

Samen tegen eenzaamheid
Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Mede door het organiseren van deze lunch roepen we iedereen op geen toeschouwer te zijn, maar eenzaamheid aan te pakken. Kent u iemand die mogelijk eenzaam is, nodig die persoon uit om gezamenlijk naar de lunch te komen.

Deze lunch wordt geheel verzorgd en kosteloos aangeboden door bovengenoemde partijen. De lunch zal worden geopend door Jeannette Kooiman van ZorgMies Nederland samen met de wethouder van Zorg en Welzijn, Jolanda de Witte en burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht.

Kent u iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken, nodig hem of haar dan uit en kom samen naar Winkelcentrum Walburg. Om 12:30 zal de lunch officieel worden geopend. Er is plaats voor 250 personen. Aanmeldingen kunnen tot uiterlijk zaterdag 23 september per mail worden ingediend aan: info@zorgmies.nl o.v.v. de langste lunchtafel.

Wij hopen op uw aanwezigheid en nodigen u van harte uit! U wordt verwelkomd vanaf 12:15 uur in Winkelcentrum Walburg bij de entree bij Voorwinden. Zorg dat u zich tijdig aanmeldt.

Deze lunch wordt u aangeboden door ZorgMies Nederland, Hema, Grand Bras, Lydison, Albert Heijn en Jumbo.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent te komen naar de lunch maar wel behoefte heeft aan gezelschap kan ZorgMies Nederland wellicht ook iets voor u betekenen. Bel gerust vrijblijvend en vraag naar de mogelijkheden 078-7820560.