ZorgMies maakt het leven leuker!

NIEUWS MAART 2020


INFORMATIE OMTRENT CORONAVIRUS

Update 23-03-2020

Nederland is in de ban van het coronavirus. Wij begrijpen dat de crisis rondom het virus voor veel onrust zorgt. ZorgMies Nederland volgt actief alle berichtgeving en aanbevelingen die worden gedaan door het RIVM en houdt zich strikt aan de richtlijnen met alle ZorgMiesen en regiokantoren door heel Nederland. Daarnaast houden we nauw contact met onze cliënten en/of hun familie.

Er zijn geen medewerkers van ZorgMies Nederland besmet geraakt met het coronavirius. In geval van gezondheidsklachten, hoe klein ook, blijft de ZorgMies thuis en zorgen wij indien gewenst voor vervanging.

Veel ouderen krijgen nu minder tot helemaal geen bezoek, zowel thuis als - in dat laatste geval - in zorginstellingen. Nu ook dagbesteding gesloten is, besteden wij in de thuissituatie extra persoonlijke aandacht aan de cliënten en houden wij nauw contact met de familie. Ook komen we in overleg vaker langs om bijvoorbeeld boodschappen of een verse maaltijd langs te brengen. Ook hierbij worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Wij benadrukken dat we juist nu de kwetsbare groepen in onze samenleving niet uit het oog mogen verliezen. Wij zullen er alles aan doen om onze cliënten, hun mantelzorgers en familieleden de ondersteuning te blijven bieden die zij van ons gewend zijn.

Heeft u vragen over onze werkwijze of zoekt u (tijdelijk) extra hulp om de familie te ondersteunen? Neem dan contact met ons op via tel.nr. 
078 - 7820560 of mail naar info@zorgmies.nl.


Update 16-03-2020
Nu Nederland door de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen die zijn/worden genomen voor grote uitdagingen staat, willen wij u graag informeren over de werkwijze van ZorgMies Nederland. Zoals eerder gemeld volgen wij de hygiënerichtlijnen van het RIVM: geen handen schudden, veelvuldig de handen wassen, hoesten of niezen in de elleboog en eenmalig gebruik van papieren zakdoekjes.

Wij hebben nauw contact met al onze ZorgMiesen en cliënten. Wanneer de zorg door moet gaan, dan zorgen we daarvoor. In geval van ziekte zorgen wij in overleg met de cliënt voor vervanging. Wij hebben contact gezocht met de GGD om hun advies te vragen. Daarnaast hebben wij al onze cliënten geïnformeerd over onze werkwijze, waarbij onze ZorgMiesen vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM volgen. Zie bericht hieronder.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het ZorgMies-kantoor in uw regio of bel met het hoofdkantoor via tel. 078 - 78 20 560.

Wij wensen iedereen sterkte in deze tijden en een goede gezondheid!


Update 11-03-2020

ZorgMies Nederland volgt de adviezen van het RIVM omtrent de uitbraak van het coronavirus. Voor iedereen blijft handhygiëne, hoesten of niezen in de elleboog en eenmalig gebruik van papieren zakdoekjes belangrijk. Daarnaast geldt het dringende advies om geen handen te schudden.

Klik hier voor de link naar de brief die wij naar onze cliënten hebben gezonden.


Neem voor vragen contact met ons op via telefoonnummer 078 - 78 20 560 of mail: info@zorgmies.nl.