ZorgMies maakt het leven leuker!

NIEUWS

Vrijdag 25 september 2015, telegraaf.nl

Vooral bejaarde mannen voelen zich eenzaam

Bijna een half miljoen mensen in Nederland (zo'n 4% van de bevolking) voelt zich eenzaam. Een groot gedeelte van die groep bestaat uit mannen die ouder zijn dan 75 jaar. Ongeveer een op de acht mannen (12%) boven die leeftijd zegt zich eenzaam te voelen, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bij de vrouwen boven de 75 jaar is dat 5%. Het gaat alleen om ouderen die zelfstandig wonen. Ouderen die in een instelling of tehuis zitten, zijn niet ondervraagd.

Vrouwen zeggen vaker dan mannen dat ze deel uitmaken van een vriendengroep, en ook dat ze iemand hebben bij wie  ze terecht kunnen als dat nodig is. Mannen zeggen vaker dan vrouwen dat hun sociale contacten oppervlakkig zijn.

Gezondheid speelt ook een rol bij gevoelens van eenzaamheid. Mensen die vinden dat ze een slechte gezondheid hebben, zeggen vaker dat ze eenzaam zijn dan mensen die hun gezondheid als goed bestempelen. Dat verschil is behoorlijk groot:
17 om 2%.

Uit het onderzoek van het CBS komt ook naar voren dat het qua gevoelens van eenzaamheid niet uitmaakt of je in een stad woont of in een dorp.

-----------------------------------------------------------

Woensdag 9 september 2015, zorgmies.nl

ZorgMies Nederland opent kantoor in de Regio Rotterdam

Vandaag is Nicolette Bol Raap officieel van start gegaan met het derde ZorgMies-kantoor dat Nederland rijk is: ZorgMies Nederland - Regio
Rotterdam. Directeur-eigenaren Jeannette Kooiman en Margriet Melles tekenden samen met Nicolette de samenwerkingsovereenkomst, waarna op dit feestelijke feit werd getoost met een glas bubbels.

Vanuit haar kantoor in Rotterdam-Hillegersberg gaat Nicolette de gehele regio Rotterdam voorzien van alle dienstverlening die ZorgMies biedt.

ZorgMies Nederland feliciteert Nicolette Bol Raap  met de officiële start van het kantoor Regio Rotterdam: van harte gefeliciteerd, Nicolette, op een mooie samenwerking en veel succes!!!

 


Terug