ZorgMies maakt het leven leuker!

REGIO'S

ZorgMies Nederland Regio Waalwijk

"Door mijn werkzaamheden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kom ik vaak in contact met alleenstaande ouderen. Na het bezoek aan diverse poliklinieken moet er vaak een afspraak voor de oudere patiënt worden gemaakt. Iemand die alleen is, doet vaak een beroep op kinderen of buren en dat gaat in deze drukke maatschappij niet altijd even gemakkelijk. Ik, ZorgMies regio Waalwijk, kan u hiermee helpen een afspraak te maken, met u mee te gaan waardoor u minder afhankelijk bent van de omgeving. Mijn persoonlijke hulp in uw dagelijkse leven maakt het uw leven een stuk makkelijker en ook dat van uw omgeving.

Maar niet alleen bezoeken aan de ziekenhuizen of huisartsen, met alles in uw dagelijkse leven wil of kan ik u graag helpen. De regio Waalwijk e.o. heeft twee keer zoveel ouderen als de rest van Nederland, we noemen dit dubbele vergrijzing. Hierdoor staat de zorg van ouderen vaak onder druk ondanks het feit dat hier alle (thuis)zorgers in deze regio hun uiterste best doen.

Mijn naam is Michelle Willems (1977), moeder van dochter Daantje, geboren in Waalwijk en opgegroeid in Kaatsheuvel. Ik ben ZorgMies in deze regio gestart om de ouderen in deze regio te ondersteunen.

In 2016 werd ik door een reorganisatie boventallig. Jarenlang heb ik gewerkt als artsenbezoeker bij farmaceutische bedrijven en de laatste 8 jaar als accountmanager bij een Healthcare bedrijf. Ik ben van nature een netwerker en dat kwam zeer van pas bij deze functie. Ik bracht mensen bij elkaar, liet ze samenwerken maar had ook een adviserende rol naar de zorgverleners en ik gaf presentaties aan hen. Naast mijn werk ben ik ook vrijwilliger geweest bij het Ronald Mc Donaldhuis Zuid Oost-Brabant. Ik wilde heel graag wat betekenen voor mensen die in een vreselijk moeilijke situatie zaten met hun zieke kind. Door empathie, een luisterend oor, een adviserende rol en vooral ook mijn hart te volgen, zorgde ik ervoor dat de mensen - ondanks het verdriet en de zorgen om hun zieke kind - toch een prettig verblijf in het huis hadden.

Via-via kwam ik in contact met de Betty van Lith van ZorgMies Regio Vught. Ik werd door haar verhalen erg enthousiast en heb meteen een afspraak gemaakt met Margriet Melles en Jeannette Kooiman. Na het leuke gesprek met hen ben ik tot de conclusie gekomen dat dit echt bij mij past en wat is mooier dan een ZorgMies-regio te starten in een gebied waar ik ben opgegroeid!

      

Onder ZorgMies Nederland Regio Waalwijk vallen de gemeenten Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Drunen, Sprang-Capelle en Waspik.